KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-07-19 18:43
ÁNTSZ ellenőrzések tapasztalatai
Címkék: ÁNTSZ, ellenőrzés, vendéglátóhelyek, strand
Keszthely - A nyári időszak nagyobb vendégforgalma együtt jár az egészségügyi kockázatok növekedésével. Ennek kiszűrése érdekében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat folyamatos ellenőrzéseket végez. Az eddigi statisztikák szerint nincs különösebb probléma a vendéglátóhelyekkel.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőrei fokozottan figyelnek a nyári időszakban a medencés területekre és a természetes fürdőhelyekre egyaránt.

Az ÁNTSZ ellenőrzi továbbá a vendéglátóhelyekhez tartozó illemhelyiségek tisztaságát, azok takarítási rendjét. A hulladéktárolás és -szállítás ellenőrzése is a hatáskörükbe tartozik. A strandokon kötelező az orvosi ügyelet folyamatos biztosítása abban az esetben, ha a létszám meghaladja az ezer főt. Ezt, illetőleg az elsősegélynyújtó helyek meglétét is vizsgálják. Kiemelten figyelnek a medencék környezetére is, mivel azok további veszélyforrások lehetnek. Ellenőrzik a nemdohányzók védelme érdekében érvényben lévő törvény betartását valamint a vízkezelést mind kémiai, mind bakteriológiai szempontból.

Divinyi Tamás főorvos elmondta továbbá, hogy az elmúlt évekhez képest nem rosszak a tapasztalatok. Negatívumokról nem tud beszámolni annak ellenére, hogy elég sok szempont szerint ellenőrzik azokat a helyeket, amiket a fogyasztó, nyaraló látogat.

Nemrég a keszthelyi városi strandon is jártak az ÁNTSZ ellenőrei. Csendes Antal strandvezető az ennek eredményéről szóló vizsgálati jelentést helyezi el a bejáratnál. Közben elmondta: nem csak az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat járt a strandon.
A jelentés jó eredményeket tartalmaz.

Az ellenőrzések során elsőként a figyelmeztetéssel élnek az ÁNTSZ szakemberei. Ezt követi a határozattal való kötelezés, ennek eredménytelensége esetén a bírság. Valószínűleg a szankciók kilátásba helyezésének is köszönhető, hogy problémamentesek a vizsgált területek.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Keszthely - Jobbik az adópolitikáról 2018-03-22 08:26
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés