KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-06-14 21:19
Ülésezett a Zala Megyei Közgyűlés
Címkék: Zala, Megye, Manninger Jenő, Önkormányzat, Police, Sajtóközlemény
Zala - A Közgyűlés mai ülésén újból megtárgyalta a „Zala Megye Területfejlesztési Koncepciója Javaslattevő fázis” című munkarészt, amelyet a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal által időközben elvégzett minőségbiztosítás során tett észrevételek alapján módosítottak, illetve kis mértékben kiegészítettek.
Ülésezett a Zala Megyei Közgyűlés

A módosított dokumentum jóváhagyását követően kezdődhet a programozási munka és a megyei gazdaságfejlesztési részprogram kidolgozása. A végleges koncepció várhatóan az ősz folyamán készül el és november végéig elfogadásra kerül, és ez képezi alapját a következő uniós ciklusban megvalósuló megyei fejlesztéseknek.
A képviselők tájékoztatást kaptak Zala megye közbiztonsági helyzetéről és az itt élők biztonsága növelése érdekében tett intézkedésekről. A 2012. évi adatok alapján elmondható, hogy összességében csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, s a rendőrök nagyobb arányú közterületi jelenléte eredményeként javult a lakosság biztonságérzete, amit az önkormányzatoktól kapott pozitív visszajelzések is igazolnak.

A térségfejlesztési feladatkörhöz kapcsolódóan Manninger Jenő elmondta, hogy miután a Kormány 2012. december 20-án hozott határozatával az ország harmadik kiemelt járműipari központjává nyilvánította a Zalaegerszeg – Szombathely – Szentgotthárd térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, elindult az a kutatás-fejlesztési és innovációs munka, amely jelentősen hozzájárulhat a központ kiteljesedéséhez, az övezet gazdasági fejlődéséhez. E tevékenység megerősítése érdekében a szentgotthárdi Opel gyár vezetésével megalakult Zala és Vas megyei partnereket magában foglaló konzorcium egy versenyképességi pályázatot nyújtott be az Innovációs Alapból elnyerhető támogatásra. A Zala Megyei Önkormányzat a járműipari központ további fejlődése és előrelépése szempontjából kulcsfontosságúnak tartja, hogy a pályázat sikeres legyen és a gyakorlatban is megvalósulhasson a térség fejlődését szolgáló kutatási program, ezért elvi támogatásáról szóló nyilatkozattal kívánja elősegíteni a kedvező döntést.

Mivel a Zala Megyei Önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja az összetartozást, egységet és nemzeti tudatot erősítő értékek feltárását és megőrzését, a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény által kínált lehetőséggel élve a közgyűlés döntött a Zala Megyei Értéktár létrehozásáról, amelyben összegyűjtik, rendszerezik és bemutatják majd a megyében fellelhető, helyi értékkel bíró szellemi, tárgyi, emberi és természeti kincseket. E nagyívű munka koordinálása és szakmai segítése érdekében létrehozza a Megyei Értéktár Bizottságot, valamint számít a települések, szervezetek és minden itt élő ember segítségére. A megyei értékek minél szélesebb körű feltárása érdekében egy kérdőívet juttatunk el a települési önkormányzatokhoz, valamint közzétesszük azt a www.zala.hu honlapunkon.

A grémium zárt ülésen döntött a Zala Megyei Közgyűlés által alapított „Zala Megye Díszpolgára” címet elnyerő személyről és a 2013. évi díjazottakról. A kitüntetéseket a Zalavári Történelmi Emlékparkban a 2013. szeptemberében tartandó ünnepségen adjuk át.

Zalaegerszeg, 2013. június 13.
Manninger Jenő
a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhetven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés