KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-04-26 10:33
Élménygazdaság
Keszthely - Elkészült a Georgikon Majormúzeum élménygazdasága, melyet Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter avatott fel. A 192 millió forintos támogatásból elkészült fejlesztés feleleveníti a Georgikon Majorban 200 éves múltra visszatekintő gazdálkodást. Az élménygazdaságba szeretettel várnak mindenkit, a hétvégi Szent György napot, már az újonnan elkészült területen is ünneplik.

 Harangszó idézte fel az egykori gazdászok emlékét a Georgikon Majormúzeumban. A kongás most nem munkára, hanem az élménygazdaság avatójára hívta a vendégeket. A nemzeti színű szalagot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vágta át, majd mindenki beléphetett az őshonos növénytermesztést és állattartást bemutató területre.
Az átadásnak emléket állítva egy fát ültetett el Fazekas Sándor miniszter és Fehér György, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Meglepetésként az udvarra a Fowler típusú gőzgép is begördült, melyet a vidékfejlesztési miniszter alaposan szemügyre vett.
Szent György napja nem csak a mezőgazdasági munkák szempontjából, hanem a Majormúzeum életében is nagyon fontos nap most.

A gyerekek számára nagy élmény volt már a megnyitó napján az élménygazdaság. Az iskolások elhelyezték a gazdaság első lakóit. A csibékhez és nyulakhoz nagyobb társaik majd később csatlakoznak.
Az új területen a gyerekek szórakozását taligák és számos játék is szolgálja majd, így játszva tanulhatnak a régmúlt idők mezőgazdaságáról.
A 192 millió forintos beruházás nem csak kulturális, hanem turisztikai szereppel is bír.

Az élménygazdaság szőlős-, és növénykerttel, játszópajtával, ólakkal és istállóval, valamint a régi idők mezőgazdasághoz kapcsolódó bemutatóval várja a vendégeket.

Az elkövetkezendő napokban ingyenesen látogatható az élménygazdaság. A szervezők a turisztikai szezonban az újdonságként szereplő majorbéli csütörtökök programsorozattal kívánják még inkább felhívni a figyelmet az új attrakcióra. De természetesen a hagyományos géptalálkozóval, és múzeumok éjszakájával is készülnek a Georgikon Majormúzeumban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhetvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés