KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-04-22 13:55
Rügyfakadás - Tavaszünnep
Gyenesdiás - Április 10-től a környezet,a természet áll a figyelem középpontjában. A Zöld Hetek és ÖKO Napok programjainak zárásaként rendezték meg idén is a tavaszváró ünnepet a Nagymezőn. A két napos program sok érdekességet kínált, és még embert több vonzott.

Gyenesdiás másfél évtizede megrendezett tavasz köszöntő ünnepére, a szabadba, a Nagymezőre várta a családokat. Már szombaton válogathattak a színes programokból a kikapcsolódni vágyók. A III. Szegedi Honvéd zászlóalj és a Gyenesdási Huszárbandérium vidám felvonulásával vette kezdetét a tizenötödik Rügyfakadás - Tavaszünnep. A vasárnap sem volt program és hangulatmentes. Már kora reggel meglepő látvány fogadta a Nagymezőre érkezőket. Az erdei főzőversenyre tizenöt csapat jelentkezett. Az idei főzés hangulata eltért a korábbiakétól. Suba Zoltánra emlékeztek mindazok akik ott voltak. Zolira, aki korábban mindíg aktívan részt vett a közösségi programokon, mozgató rugója volt a település életének.

A kultúrális egyesületek, cserkészek bemutatójával kezdődött a látványos program április 21-n. Íjászbemutatón, és tűzoltóautó bemutatón vettek részt a kicsik. Számos érdekességet kínált és nagy érdeklődésre tartott számot a Zöld Balaton kampány a fenntartható életmóddal kapcsolatban. Az elektromos robogótól, a vízzel működő rádió, számológép és más műszaki újdonság mutatott utat az energiatakarékosságra is.

A település vezetője, Gál Lajos szerint az ilyen és ehhez hasonló civil kezdeményezéseket mindig támogatni kell. Nem csupán hírét viszi a falunak, hanem nagy a közösségformáló szerepe, s ötleteket, élményeket ad.

 A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében zajlott program országszerte ismert már. Szegedről, Kecskemétről, sőt külföldről is érkeztek vendégek a tavaszváró két napra. Igazi tavaszi idő is hozzájárult a programokhoz. Ettől jó hangulat volt, s ami mindazt fokozta, a finom ételek, jó borok és az igazi ház pálinka.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés