KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2011-12-02 12:17
Országosan is példaértékű a keszthelyi kulturális élet
Keszthely - "A Magyar közművelődésért" címmel szervezett országos programsorozatot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy ráírányítsa a figyelmet a közművelődési intézményekben folyó munkára, a kijelölje a megújuló közművelődési stratégia irányait. Keszthely egyik állomása volt a rendezvénysorozatnak, melyet az ország azon településein rendeznek meg, melyek művelődési házai a szakmai megújulás példaképei.

A magyar közművelődés társadalmi szerepét erősítő országos programsorozatot indított el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturáért Felelős Államtitkársága. Az ország 16 települése ad otthont a rendezvényeknek - azok a települések, melyeknek művelődési házai az elmúlt két évtizedben a szakmai megújulás és talpon maradás zászlóshajói, és a jövőben is a közművelődés bástyái.
A társadalmi változásokkal együtt a művelődési házak szerepe, feladatai is megváltoztak az elmúlt évtizedekben, és napjainkban is fontos a folyamatos megújulás- az egyediségek és hagyományok megőrzése mellett. A települési kulturális intézményekre így nagy feladat hárul: nagyban meghatározzák egy-egy település arculatát, identitását, és közösségösszetartó szerepük is jelentős. Mindezekkel együtt világ változásaihoz is igazodniuk kell, és meg kell felelniük a közösség, a közönség igényeinek.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által elindított "A magyar közművelődésért" programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közművelődési intézményekben, társadalmi szervezetekben folyó munkára, és kijelölje a megújuló közművelődési stratégia irányait. Azok a települések adnak otthont a szakmai napoknak, melyek munkája, szakmai tevékenysége példamutató. A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ a 16 helyszín egyike.
Bár az ország egyes településein a helyi sajátosságok, programok és tervek bemutatása kerülnek a középpontba, mindegyik városban megismerkedhetnek a szakemberek "A Magyar közművelődésről" címet viselő könyvvel.
A Magyar Közművelődésért című, országos programsorozat keszthelyi állomásán ezen kívül ismertette tevékenységét a Zala megyei közművelődési intézmény, szó volt a közművelődés jövőjéről, és a pályázati lehetőségekről, és bemutatkoztak a Jövő Műhely Keszthely csoportjai, a házigazda intézmény vezetője pedig "Mertem egy nagyot álmodni" címmel tartott előadást.

Keszthelyi televízió – Keszey Ágnes

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Keszthely - Jobbik az adópolitikáról 2018-03-22 08:26
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés